Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Snadný a rychlý oběd či večeře, na kterých si všichni pochutnají. Třeba i s kyselou okurkou.
Suroviny
1x sklenice vepřovky
1x střední cibule
½ balíku těstovin
1-2 vejce
2-3 stroužky česneku
1x smetana 12%
hrst kukuřice, hrášku nebo jiné zeleniny
nastrouhaný sýr (dle preferencí)
sůl, pepř
petrželka
Postup
Těstoviny uvařte dle návodu. Mezitím si na pánvičce osmahněte na oleji najemno nakrájenou cibulku, ke které po chvíli přidáte sklenici vepřovky, kterou cca 5 minut osmahnete. Přidejte špetku soli, pepře, popř. sušený česnek.
Do misky si nalijte smetanu, do které přidejte dvě vejce, rozdrcený česnek, sůl, pepř, popř. petrželku či jiné oblíbené bylinky a koření a vše dobře rozkvedlejte.
Připravte si zapékací mísu, do které dáte uvařené těstoviny, osmahnutou vepřovku s cibulkou a celé zalijte připravenou směsí se smetanou. Vše mezi sebou promíchejte.
Do předehřáté trouby na 180–200 °C vložte zapékací mísu a těstoviny s vepřovkou pečte 30–45 minut. Těsně před dokončením můžete těstoviny zasypat sýrem, který necháte rozpustit a zezlátnout.