Rizoto s vepřovkou

 

Počet porcí: 2–4

Doba přípravy: 40 minut

 

Rizoto s vepřovkou

Rychlá, jednoduchá a chutná klasika, která spolehlivě zasytí celou rodinu.

 

Suroviny

1x sklenice Tatínkovy vepřovky

2x sáček rýže

1x střední cibule

4x stroužek česneku

2x hrst oblíbené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, apod.)

sůl, pepř

olej

nastrouhaný sýr

 

Postup

Rýži ve varném sáčku uvařte dle návodu.

Mezitím si na rozpáleném oleji nechejte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte k ní na 1 minutu plátky česneku.

Poté přidejte vepřovku nakrájenou na kousky.

Nechte 2–3 minuty s cibulkou propojit a poté dolaďte oblíbenou zeleninou, která Vám v rizotu chutná (kukuřice, hrášek, pórek). Můžete také použít některou z našich hotových zeleninových směsí, třeba takové chutney s ananasem vás svou chutí příjemně překvapí.

Chvíli nechte vařit (5–10 minut), pak ke směsi vsypte uvařenou rýži a společně promíchejte. Už jen osolíte, opepříte a servírujete.

Na ozdobu můžete posypat nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.