Počet porcí: 2–4
Doba přípravy: 40 minut
Rychlá, jednoduchá a chutná klasika, která spolehlivě zasytí celou rodinu.
Suroviny
1x sklenice Tatínkovy vepřovky
2x sáček rýže
1x střední cibule
4x stroužek česneku
2x hrst oblíbené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, apod.)
sůl, pepř
olej
nastrouhaný sýr
Postup
Rýži ve varném sáčku uvařte dle návodu.
Mezitím si na rozpáleném oleji nechejte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte k ní na 1 minutu plátky česneku.
Poté přidejte vepřovku nakrájenou na kousky.
Nechte 2–3 minuty s cibulkou propojit a poté dolaďte oblíbenou zeleninou, která Vám v rizotu chutná (kukuřice, hrášek, pórek). Můžete také použít některou z našich hotových zeleninových směsí, třeba takové chutney s ananasem vás svou chutí příjemně překvapí.
Chvíli nechte vařit (5–10 minut), pak ke směsi vsypte uvařenou rýži a společně promíchejte. Už jen osolíte, opepříte a servírujete.
Na ozdobu můžete posypat nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.