Pomazánka z vepřovky

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

 

Pomazánka z vepřovky

Pomazánka co příjemně zasytí.

 

Suroviny

1x sklenice Tatínkova vepřovka

1x cibule

2x vejce natvrdo

3x kyselé okurky menší

2x stroužky česneku

4x trojúhelníčky taveného sýra bez příchuti

sůl

pepř

2 PL plnotučné hořčice

3 PL majonézy

2 cm plátky másla

2 ČL červené mleté papriky

 

Postup

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kyselé okurky a vejce pokrájíme na kostičky.

Změklé máslo utřeme se sýrem a přidáme vepřovku s rosolem, ale bez sádla! Potom vmícháme vejce, okurky, cibuli a prolisovaný česnek, hořčici, majonézu, papriku, sůl a pepř. Vše promícháme.

Podáváme na čerstvém pečivu.

Dobrou chuť!

 

Tip: Pro pikantější verzi přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku.