Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Mexiko na talíři!
Suroviny
1 ks sklenice Tatínkova vepřovka
7,5 dcl vývaru (zeleninový nebo masový)
1 ks plechovky fazole v tomatové omáčce
250 g rajčata
1 cibule (nakrájená na kolečka)
1 PL hladké mouky
1 PL másla
křen (kousek čerstvého)
pepř
chilli koření mleté
sůl
pepř mletý
kmín drcený
Postup
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a za stálého míchání osmahneme.
Pak ji zaprášíme hladkou moukou a opět za stálého míchání opražíme.
Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata na kousky a vaříme 20 minut.
Polévku prolisujeme přes síto, vrátíme zpět do hrnce a přidáme do ní maso ze sklenice Tatínkovy vepřovky nakrájené na kousky.
Vmícháme fazole z plechovky a necháme provařit 5 minut.
Dobrou chuť!
Zdroj: igurmet.cz