Mexická polévka

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 50 minut

 

Mexická polévka

Mexiko na talíři!

 

 

Suroviny

1 ks sklenice Tatínkova vepřovka

7,5 dcl vývaru (zeleninový nebo masový)

1 ks plechovky fazole v tomatové omáčce

250 g rajčata

1 cibule (nakrájená na kolečka)

1 PL hladké mouky

1 PL másla

křen (kousek čerstvého)

pepř

chilli koření mleté

sůl

pepř mletý

kmín drcený

 

Postup

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a za stálého míchání osmahneme.

Pak ji zaprášíme hladkou moukou a opět za stálého míchání opražíme.

Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata na kousky a vaříme 20 minut.

 
Polévku prolisujeme přes síto, vrátíme zpět do hrnce a přidáme do ní maso ze sklenice Tatínkovy vepřovky nakrájené na kousky.
 
Vmícháme fazole z plechovky a necháme provařit 5 minut.
 

 

Dobrou chuť!

 

Zdroj: igurmet.cz