Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Škvarky, jak je možná neznáte, ale co pořádně zasytí!
Suroviny
1 kg brambory
100 g anglická slanina
1 ks sklenice Škvarky v sádle
1/2 veka
2 vejce
4 ks stroužek česneku
4 PL hladká mouka
4 PL mléko
sůl
pepř mletý
kmín drcený
Postup
Jednu polovinu brambor uvaříme ve slupce a po vychladnutí je nastrouháme nahrubo. Druhou polovinu brambor oloupeme a syrové je také nastrouháme nahrubo.
Obě směsi dáme dohromady.Do brambor přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, pepř, sůl, kmín a posekané nebo pomleté Škvarky v sádle a vše promícháme.
Na plátky nakrájenou veku naskládáme na dno sádlem vymazaného pekáče. Veku potřeme bramborovou směsí, poklademe anglickou slaninou a dáme zapéct do trouby na 180 °C a upečeme dozlatova.
Pokrm podáváme teplý s kysaným zelím nebo čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť!
Zdroj: igurmet.cz