Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 minut
Rychlovka k obědu na chatě!
Suroviny
1 ks sklenice Tatínkovy vepřovky
2 ks cibule
sádlo nebo olej
sůl
pepř
vařené brambory
pažitku nebo petrželku
bylinky nebo koření
zeleninu sezonní dle chuti: cuketu, lilek, ředkvičky, kedluben...
Postup
Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a scedíme. Čerstvou zeleninu omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a orestujeme na malém množství oleje na zkus. Ochutíme sojovou omáčkou či solí a bylinkami, kořením.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a na malém množství tuku orestujeme do sklovata. Přidáme obsah sklenice Tatínkovy vepřovky, dobře opepříme (lze přidat strouhaný česnek, majoránku, drcený kmín, tymián...) vše necháme na mírném plameni krátce provařit.Brambory omastíme tukem z vepřové směsi a posypeme pažitkou.
Přidáme vepřovou směs, orestovanou zeleninu a podáváme.
Dobrou chuť!
Zdroj: recepty.cz