Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut + uvaření brambor
Bramboráčky trochu jinak!
Suroviny
Vařené brambory 500 g
Česnek 3 stroužky
Vejce 1 ks
Jelitový prejt 1 sklenice
Hladká mouka 1 PL
Majoránka
Sůl
Pepř
Olej na smažení
Postup
Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme nadrobno pokrájený jelitový prejt a vejce.
Ochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou, promícháme a zahustíme moukou. Mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pokládáme na ubrousek, aby nám odsál přebytečnou mastnotu.
Podáváme s bramborovou kaší, se zelím nebo na krajíčku čerstvého pečiva s kyselou okurkou.
Dobrou chuť!
TIP: Před smažením můžeme obalit ještě ve strouhance, placičky pak budou ještě křupavější.