Bezlepkové cuketové placky s chutney

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut

 

Bezlepkové cuketové placky s chutney

Jemnější než bramboráky!

 

Suroviny

2–3 ks cukety

3 ks vajec

1–2 PL majoránky

Hraška na zahušťování podle potřeby 

1–2 PL lahůdkového sušeného droždí

sůl ochucenou – česnekovou, bylinkovou

pepř

olej nebo sádlo na smažení

 

Postup

Cuketu si nastrouháme nahrubo a prosolíme (můžeme použít například Provence – kouzelnou bylinkovou směs). Necháme vypotit a pustit přebytečnou vodu, kterou  poté vymačkáme.

Do takto připravené cukety přidáme vejce, pepř a hrašku podle potřeby, aby nám vznikla hustší směs. Můžeme ještě dochutit lahůdkovým droždím a solí. Vše důkladně promícháme.
 
Smažíme na oleji nebo sádle v rozpálené pánvi dozlatova. Necháme odmastit na ubrousku. Pro vylepšení podáváme například s cuketovým chutney s ananasem nebo s bramborovou kaší jako hlavní chod.

 

Dobrou chuť!

 

TIP: Na placky vyzkoušejte i další zeleninové chutney, zajímavé je třeba zázvorové chutney