Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Jemnější než bramboráky!
Suroviny
2–3 ks cukety
3 ks vajec
1–2 PL majoránky
Hraška na zahušťování podle potřeby
1–2 PL lahůdkového sušeného droždí
sůl ochucenou – česnekovou, bylinkovou
pepř
olej nebo sádlo na smažení
Postup
Cuketu si nastrouháme nahrubo a prosolíme (můžeme použít například Provence – kouzelnou bylinkovou směs). Necháme vypotit a pustit přebytečnou vodu, kterou poté vymačkáme.
Do takto připravené cukety přidáme vejce, pepř a hrašku podle potřeby, aby nám vznikla hustší směs. Můžeme ještě dochutit lahůdkovým droždím a solí. Vše důkladně promícháme.Smažíme na oleji nebo sádle v rozpálené pánvi dozlatova. Necháme odmastit na ubrousku. Pro vylepšení podáváme například s cuketovým chutney s ananasem nebo s bramborovou kaší jako hlavní chod.
Dobrou chuť!
TIP: Na placky vyzkoušejte i další zeleninové chutney, zajímavé je třeba zázvorové chutney